چرا دندان‌ها تغییر رنگ می‌دهند؟

ساخت وبلاگ

 

بسیاری از افرادی که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنند دغدغه تغییر رنگ دندان هایشان را دارند بویژه تغییر رنگ دندان هایی که زمان خندیدن و یا لبخند زدن مشخص می شوند . سوالی که ممکن است بوجود آید این است که چرا دندان ها تغییر رنگ می دهند؟ دلایل مختلفی برای تغییر رنگ دندان ها وجود دارد . در واقع می توان گفت عوامل داخلی و خارجی بر روی رنگ دندان ها تاثیر می گذارند . عوامل داخلی به دوران تشکیل دندان ها در کودکی اشاره دارد و عوامل خارجی هم شامل موادی می شود که با سطح دندان ها تماس پیدا می کنند و اتفاقاتی که برای دندان ها ایجاد می شود . در ادامه برخی از موارد موثر در تغییر رنگ دندان ها را با هم بررسی خواهیم کرد .

 

عواملی که در تغییر رنگ دندان مؤثرند

رنگدانه غذاها

استفاده طولانی مدت از برخی از مواد غذایی مانند رب گوجه ، زعفران ، آب مرکبات و … که رنگدانه دارند باعث تغییر رنگ دندان ها می شود . دارند رنگی در طولانی مدت باعث تیرگی دندان می‌شوند. استفاده از چای پررنگ و یا استفاده بی رویه از قهوه نیز می تواند در تغییر رنگ دندان ها موثر باشند .

دود سیگار

یکی از بد‌ترین انواع موارد تغییر رنگ دندان‌ها دود سیگار است که در بسیاری از افرادی که سیگار استعمال می کنند به وضوح قابل مشاهده است و زیبایی دندان ها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

پوسیدگی دندان ها

زمانی که پوسیدگی دندان تشدید شده باشد باعث ایجاد تغییر رنگ دندان ها خواهد شد . دندان هایی که زرد رنگ شده اند و یا درخشندگی خود را از دست داده اند ممکن است سطح دندان آسیب دیده باشد. همچنین آسیب دیدن دندان با ضربه های شدید، تصادف ، بخورد اجسام و مواردی مشابه به دلیل اختلال در خون رسانی دندان موجب تغییر رنگ دندان خواهند شد .

ترمیم بی کیفیت دندان

برخی از ترمیم های ناموفق و بی کیفیت با گذشت زمان ممکن است تغییر رنگ دندان را به همراه داشته باشد . با نفوذ مواد پرکننده دندان به سطح دندان و ساختار دندان ها و نشتی لبه های پرشده رنگ دندان را تحت تاثیر قرار می دهند .

افزایش سن

افزایش سن موجب تغییر رنگ دندان ها و کاهش شفافیت دندان ها می شود که امری کاملا طبیعی است . بخشی از این تغییر رنگ به دلیل استفاده از مواد غذایی رنگی مانند چای ، قهوه ، سس کچاپ ، زردچوبه و … که روی سطح دندان ها تاثیر می گذارند ، می باشد.

 

تغییر رنگ دندان ها

 

 

استفاده از فلوراید و داروها

آنتی بیوتیک تتراسایکلین یکی از داروهایی است که با ترکیب شدن با مینای و عاج دندان ها رنگ دندان ها را به به رنگ زرد یا زرد-قهوه ای تغییر می دهد .آنتی بیوتیک های دیگر مانند ماینوسایکلین و داکسی سایکلین نیز بر رنگ دندان ها تاثرگذارند. در صورتی که نحوه استفاده از فلوراید مناسب و کنترل شده باشد می توانید در محافظت از دندان ها تاثیر چشم گیری داشته باشد . اما این موضوع می تواند عکس هم اتفاق بیافتد یعنی با استفاده نادرست و مقدار زیاد از فلوراید به دندان ها آسیب وارد شود .
زمان شکل گیری و تشکیل دندان ها استفاده از مقدار بالا از فلوراید با ایجاد اختلال در عملکرد سلول های تشکیل دهنده مینا دندان آسیب جدی به دندان ها می رساند.

در مواردی که آسیب کمی از فلوراید به دندان ها وارد شده باشد این آسیب به صورت رگه های سفید رنگ و گچی روی سطح دندان ظاهر می شود . در صورتی که آسیب کمی بیشتر باشد و به حد متوسط برسد جرم زرد رنگ و یا گاهی اوقات به رنگ قهوه ای روی سطج دندان تشکیل می شود. اما زمانی که بر اثر استفاده بی رویه از فلوراید آسیب شدیدی به دندان ها وارد شده باشد دندان ها شکل طبیعی خود را از دست می دهند و سطوح آنها ناهموار و حفره دار می شود . در برخی مواقع ساکنان مناطقی که فلوراید آب آشامیدنی منطقه آنها زیاد است نیز شاهد تغییر رنگ به صورت تیرگی و کدر شدن دندان ها خواهیم بود.

درمان تغییر رنگ دندان‌ها

با استفاده از روش های درمانی معمول دندانپزشکی بیشتر تغییر رنگ هایی که غیرطبیعی هستند قابل درمان است . برخی از موارد مانند مصرف تتراسایکلین در کودکی به درمان مقاوم هستند ، اما پیشگیری از آن ها با آگاهی از عوامل موثر در ایجاد آنها می تواند موثر باشد .
امروزه تکنولوژی های مورد استفاده در کلینیک دندانپزشکی 
سفید کردن دندان ها را حتی بیشتر از سفیدی طبیعی آن ها را فراهم می کنند . این نوع سفید کردن دندان ها به جز در موارد خاص نیاز درمانی محسوب نمی شود بلکه با خواست و علاقه خود فرد انجام خواهد شد .
هم اکنون درمان‌های بسیار موثری برای درمان تغییر رنگ دندان ها وجود دارد که از آن جمله می‌توان روش‌های سفید کردن دندان‌ها یا بلیچینگ و ونیر چینی یا لامینیت را نام برد . اگر دندان های شما هم دچار تغییر رنگ شده اند و به دنبال روش درمانی تاثیرگذاری هستید می توانید برای دریافت مشاوره و درمانی با کیفیت به 
کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید .

 

 

وکیل پایه یک دادگستری...
ما را در سایت وکیل پایه یک دادگستری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نامشخص vekalatt بازدید : 114 تاريخ : يکشنبه 18 شهريور 1397 ساعت: 14:18