قوانین مطالبه سرقفلی

ساخت وبلاگ

قوانین مطالبه سرقفلی

در دنیای تجارت و در زمینه املاک، زمین و… قوانین خاصی وجود دارد که بر اساس نیاز یا بر اساس شرایط موجود می توان از آنها بهره گرفت، یکی از این موارد سرقفلی می‌باشد. در این مطلب می خواهیم بدانیم سرقفلی چیست؟ دعوا برای مطالبه سرقفلی شامل چه مواردی است ؟ شرایط لازم برای انتقال سند سرقفلی چیست ؟ و…

سر قفلی چیست؟

برای واژه سرقفلی توضیحات بسیار اختصاصی وجود دارد، اما به بیان ساده می توانیم اینطور تعریف کنیم که سرقفلی در واقع مبلغ پولی است که شخص مستاجر به شخص اجاره دهنده می دهد. ولی تفاوت آن با پول پیش این است که صاحب مغازه مالک آن پول خواهد بود و مانند پول پیش نیست که بعد از مدت زمانی به مستاجر برگردانده شود. در واقع مستاجر با دادن پولی که تحت عنوان سرقفلی ارائه می شود، این حق را از اجاره دهنده می‌گیرد که با شرایطی خاص به کسب و پیشه خود بپردازد. لازم به ذکر است مستاجر در این مدت حق این را ندارد که مغازه شخص را به دیگری واگذار نماید.

دعوای مطالبه حق سرقفلی

دعوای مطالبه حق سرقفلی

انواع سندهای سرقفلی

سندهای سرقفلی به صورت دو نوع سرقفلی عادی و سرقفلی رسمی وجود دارند، که در زمینه سرقفلی عادی در واقع همه چیز به صورت شفاهی صورت گرفته و دو طرف با یکدیگر قرارداد امضا می کنند که مستاجر به کسب و پیشه بپردازد. ولی در سند رسمی اینگونه نبوده و همه چیز کتبا و رسما در دفاتر اسناد ثبت می شود.

وکیل رابطه نامشروع در اصفهان , وکیل سرقت در اصفهان , وکیل قرارداداها در اصفهان , وکیل معاملات در اصفهان وکیل دیه در اصفهان , وکیل مواد مخدر در اصفهان , وکیل نفقه در اصفهان و  وکیل تعزیرات در اصفهان , وکیل ملکی در اصفهان ,  وکیل ثبتی در اصفهان ، وکیل ارث در اصفهان , وکیل ترک انفاق در اصفهان

شرایط لازم برای انتقال سند سرقفلی

برای انتقال دادن اسناد سرقفلی حتما باید در قراردادهایی که نوشته می شود، عبارت انتقال به غیر بلامانع است نوشته شده باشد. در غیر این صورت شخص مستاجر حق انتقال سند را به شخص دیگری ندارد ولی اگر ذکر شده باشد، مستاجر میتواند سرقفلی را به هر قیمتی که مایل است منتقل کنند. حتی ممکن است این قیمت از قیمتی که به مالک قبلی داده است نیز بیشتر باشد.
اگر انتقال سند سرقفلی به هر دلیلی با نارضایتی مالک همراه باشد، قرارداد به طور کامل فسخ شده و مبلغ سرقفلی به کسی که آن را بدون اجازه انتقال داده است تعلق نمی گیرد.
با توجه به مطالبی که در ارتباط با سرقفلی شرح داده شد، اندکی اطلاعات در مورد سرقفلی و شرایط آن به دست آوردیم. حال می خواهیم بدانیم که دعوای مطالبه سرقفلی چیست و چه شرایطی دارد؟

دعوای مطالبه سرقفلی

دعوای مطالبه سرقفلی زمانی پدید می‌آید که موجر یا همان اجاره دهنده ملک زودتر از زمانی که با مستاجر خود قرارداد بسته بود به او دستور تخلیه ملک را بدهد. در این زمان مستاجر می‌تواند با مراجعه به دادگاه و تنظیم شکایتی مبتنی بر اینکه اجاره دهنده ملک زودتر از زمان تعیین شده درخواست تخلیه داده است، مبلغ سرقفلی را مطالبه نماید. در این صورت زمانی که دادگاه حکم را صادر کرده و به اجاره دهنده ملک دستور پرداخت مبلغ سرقفلی را داده باشد، موجر تنها۱۰ روز فرصت دارد تا مبلغ سرقفلی را پرداخت کند. اگر به هر دلیلی این کار را انجام ندهد مستاجر این حق را دارد که اقدام به توقیف اموال موجر برای بازپس‌گیری طلب خود کند.
نکاتی مهم در مورد دعوای مطالبه سرقفلی
– چنانچه مالک از مستاجر حق سرقفلی را دریافت نکرده باشد، اما مستاجر با دریافت حق سرقفلی مغازه را به شخص دیگری واگذار کرده باشد مستاجر دوم تا زمان پایان قرارداد حق طلب کردن مبلغ سرقفلی را نخواهد داشت. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که اگر قراردادی بین مستاجر و مالک بدون دریافت حق سرقفلی نوشته شده باشد و تاریخ انقضای این قرارداد برای مثال یک سال باشد، ولی بعد از گذشت ۴ ماه به درخواست شخص اجاره دهنده یا حتی شخص دیگری مجبور به تخلیه مکان شود، می تواند به ازای باقیمانده زمان قرارداد خود حق سرقفلی دریافت نماید.

– در زمان تخلیه ملک تجاری مستاجری که حق سرقفلی پرداخت کرده است، می‌تواند به قیمت عادلانه و مطابق روز حق سرقفلی را از اجاره دهنده طلب کند.

خدمات وکالتی : 

– اگر در زمان عقد قرارداد بین اجاره دهنده و مستاجر ذکر شود که شخص اجاره دهنده تا زمانی که مستاجر در ملک حضور دارد، مبلغ اجاره یا پول پیش را اضافه نخواهد کرد، مستاجر میتواند با اجاره دادن ملک به شخص دیگری طلب حق سرقفلی کند.

در واقع منظور از سرقفلی به طور کلی این گونه است که شخص مستاجر با پرداخت هزینه به عنوان سرقفلی از امکانات ویژه ای برخوردار می گردد، به این صورت که در واقع به گونه ای صاحب ملک نیز محسوب میشود. چراکه اجاره دهنده در قبال دریافت وجه به عنوان سرقفلی به مستاجر این امکان را می‌دهد تا هر زمانی که می‌خواهد در محل مورد نظربه فعالیت خود ادامه دهد. اگر به هر دلیلی خواست که از آنجا خارج شود و محل را تخلیه کنند اگر زودتر از زمان تعیین شده بین خودش وصاحب ملک خارج شود، می تواند به ازای باقی مانده ی قرارداد از صاحب ملک مبلغی طلب کند. یا حتی می تواند ملک را به شخص دیگری اجاره دهد و در ازای آن حق سرقفلی را طلب کند. در واقع سرقفلی روشی است که صاحب ملک با این امکان همچنان ملک را برای خود نگه داشته و در ازای واگذاری آن به شخصی دیگری مبلغی را مطابق با عرف و قیمت روز به طور عادلانه دریافت می کند.

در نهایت توصیه می گردد برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی کامل از مطالبه سرقفلی و قوانین حاکم بر موجر و مستجر، با انتخاب یک وکیل خوب، از وقوع اتفاقات ناگوار پیشگیری نمایید. دفتر وکالت حامد امیری، آماده ارائه کلیه خدمات مشاوره و وکالت برای مراجعه کنندگان است. خدمات دیگر دفتر وکالت حامد امیری شامل وکیل مواد مخدر در اصفهان، وکیل سرقت در اصفهان، وکیل قراردادها در اصفهان و وکیل ارث در اصفهان می باشد.

 سئو سايت در اصفهان سئو اصفهان  ديجيتال مارکتينگ طراحی سايت در اصفهان خدمات سئو سئو در اصفهان تبليغات در گوگل تبلیغ در گوگل

وکیل پایه یک دادگستری...
ما را در سایت وکیل پایه یک دادگستری دنبال می کنید

برچسب : وکیل ملاقات فرزند در اصفهان , وکیل خیانت در امانت در اصفهان ,وکیل معاملات در اصفهان, نویسنده : نامشخص vekalatt بازدید : 48 تاريخ : دوشنبه 23 بهمن 1396 ساعت: 16:12